Fel på Binjurarna

Pratade nyss med min doktor, tog upp alla mina symtom.image383
Och han ska skicka en lapp med massa prover jag ska ta, bla på binjurarna som han sa det kunde va fel på.
Binjurarna tänkte ja... jaha
Men så hittade jag detta på nätet

Utarbetad
Utmattad
UtbrändEn sammanfattning av det som i dagligt tal kallas för utbrändhet, stress m.m. är följande: under stress utlöser hjärnan hormoner för att våra binjurar ska producera stresshormoner, detta gör att vi kan öka takten och hinna med mer. Pågår stressen för länge får vi en rundgång av stresshormoner som mattar ut binjurarna och hjärnan och vi blir trötta och får fysiska problem.

Utmattning och utbrändhet är idag vanliga och omdiskuterade begrepp som beskriver vad som händer oss när vi lever under stress en längre tid.
Här försöker jag reda ut begreppen kring varför och vad det är för skillnad på att vara utarbetad,utmattad och utbränd.
När vi har mycket att göra och har det väldigt stressigt eller om kraven är höga omkring oss eller inom oss och även om vi har ett förhöjt tempo i många år, utan extrem stress, så börjar hjärnan utsöndra en signalsubstans som heter corticotropin (CRH). Det talar om för en körtel i hjärnan, som heter hypofysen, att börja skicka signaler (ACTH) till några andra körtlar som heter binjurarna (2st). Binjurarna är de körtlar i vår kropp som producerar stresshormoner. Det finns tre stresshormoner: Adrenalin,noradrenalin, kortisol (Hydrocortison). De tre utsöndras i blodet och vi kan lägga in en växel till och öka tempot. Adrenalin gör att vi kan hålla många bollar i luften och tycka att det är jättekul att ha koll på många saker samtidigt. Noradrenalinet spänner musklerna och håller alla sinnena på helspänn. Kortisolets uppgift är att stänga av, både fysiskt och psykiskt, så att vi inte märker hur stressigt vi har det. Det är urgamla överlevnadsinstinkter som heter "fly eller fäkta" som ska träda in i farliga hotfulla situationer och som fick oss att överleva till den art vi är idag.
Det finns också ett hormon i binjurarna som ska dämpa dessa effekter när de pågått för länge som heter DHEA (dihydroepiandrosteron).

När man levt under stress en tid kan man bli utarbetad. Kortisol ska helst inte vara högt i mer än fyra timmar. Därför är det viktigt att ta raster och inte "arbetsluncher". Fortsätter vi utan raster med ständigt kortisol i blodet börjar kroppen snart bli utmattad. Det kan bli svårt att varva ner när man är ledig. Sen blir man mer och mer utmattad. Alltid trött, kommer inte upp på morgonen. Det blir svårt att prioritera vad som är viktigt. Till sist kan man bli utbränd. Ett sjukdomstillstånd som inte är det samma som att vara utarbetad eller utmattad. Hjärnan har gått in ett stresstillstånd som hämmar neurotransmittorer i hjärnan. Man kan också kalla det hjärnstress. Läkarna kallar det nu mer för utmattningsdepression.

Vad är det som sker?
Kedjan av stresshormoner blir den s k HPA-axeln som står för Hypothalamus-hypofysen-binjurar. Det blir hormonmässigt: Corticotropin - ACTH - Kortisol, Adrenalin, Noradrenalin - ( DHEA)
När stresshormonet kortisol är riktigt högt i blodet läser hjärnan av det och ska sluta producera corticotropin, så vi ska sluta producera stresshormoner.
Om man inte förändrar den situation som man är i kan man få ett överslag av corticotropin. Det fortsätter att komma signaler till hypofysen och binjurarna. Det gör att vi får en rundgång av stresshormoner (enligt ovan) i kroppen. När corticotropinet inte upphör och kortisolet alltid är högt hämmas förmågan att bilda DHEA. Snart hämmas olika neurotransmittorer i hjärnan (serotonin, dopamin och oxytocin).- utbränd eller s k utmattningsdepression. Det är ju egentligen ingen depression men eftersom neurotransmittorerna sjunker blir man deprimerad.

Tröttheten ....
Går det inte så långt eller om vi får stopp på det i tid kommer inte detta att ske.Det här är skillnaden mellan att vara utarbetad, utmattad och utbränd. Kroppen signalerar, men vi är inte vana att lyssna och de höga kortisoldoserna i blodet gör det svårt att känna. En massa problem börjar uppstå som du kan uppmärksamma:
Dålig REM-sömn.
Dålig REM-sömn innebär att även fast man kanske sover hela nätterna kommer man inte ner tillräckligt djupt och känner sig inte ordentligt utvilad. Med det börjar också bli svårt att sova en hel natt.
Får det pågå länge påverkas sköldkörteln och vi får fel på ämnesomsättningen. Många går lätt upp i vikt utan att förändra matvanorna, men många magrar också kraftigt. Det kan slå åt bägge hållen.

Depression.
Neurotransmittorer i hjärnan som gör att vi mår bra sjunker - serotonin, dopamin och oxytocin. Därför skriver läkare ut Prozac och Fontexliknande preparat för att höja serotoninet.

Man kan få ökat blodtryck med risk för hjärtattack eller stroke.
Det är alltså väldigt allvarliga följder som kan bli om man ignorerar signalerna. Flera människor per år dör i något man heter "Karoshi" total kroppslig kollaps eller plötslig vuxendöd p g a att stressen gått så långt att allt bara plötsligt stannar.

Ett av de vanligaste symtomen är att man har ont i kroppen.
Noradrenalin gör att musklerna spänner sig så man blir alert och aktiv. Hela nervsystemet är på högspänning. Käkarna börjar bli spända, muskelspänningarna ökar och man tror lätt att man belastar konstigt, sitter fel,eller sover fel. Då börjar många träna för att få bort spänningarna, fast att träna i det här läget egentligen bara ökar spänningarna och träningen tröttar ut dig ännu mer. Den här sortens spänning går inte att träna bort.
Vi har ju lärt oss att bara man tränar blir allt bra, men i detta läget finns det mycket mer väsentliga saker för att tillfriskna än att öka kraven och den fysiska belastningen.


Kognitiva besvär.
Vid utbrändhet får man så kallade kognitiva besvär. Det betyder att hjärnan får svårt att utföra de mest enkla saker. Man får svårt att komma ihåg saker, svårt att ta in information. Man får svårt att fokusera och koncentrera sig. Det blir svårt att ta de mest enkla beslut, omöjligt att prioritera och hjärnan får mycket svårt att hantera situationer som innehåller mycket information. Man förstår inte vad som sägs, ser inte hela bilden. och man blir väldigt lätt trött av för mycket intryck.


Psykiskt sjuk?
Många av oss går omkring och känner igen några eller alla de här symtomen. "Folk kommer alla tro att jag är psykiskt svag och klarar inte av mitt arbete, fast jag tycker det är roligt" kan vara en vanlig tanke. Det här är först och främst en fysisk åkomma, med depression som följd, som kan få väldigt skadliga effekter om man inte hanterar det i tid. Man kan få många fysiska fel och det kan ta flera år innan hjärnan återhämtat sig från de kognitiva besvären.
Psykiska besvär börjar uppkomma när "reptilhjärnan" har varit i "fly eller fäkta" situation för länge. Adrenalin är ångestframkallande och serotonin, dopamin och oxytocin hämmande (neuropeptider i hjärnan som gör att vi mår bra och är motsatsen till "fly eller fäkta" instinkterna), som glöms bort i den allmänna diskussionen, förutom serotonin, så efter en tid kan du börja må psykiskt dåligt, men det är sällan den anledningen bara.
Många som råkar ut för det här, personer med höga prestationskrav och kontrollbehov .


Detta va nog det längsta inlägget jag gjort men oj, där finns ju nästan alla mina besvär..............


Feg man kan va

Sitta och göra anonyma inlägg i folks bloggar, bloggen är ett sätt att utrycka vad man tycker tänker, men till skillnad från *anonym* så står jag för det.
Det är ju inta bara i min blogg anonym gjort omogna inlägg.
Kanske anonym * som sitter på stadsnätet i Helsingborg* inte vet att alla ip nummer loggas i bloggen så den som äger den kan se det.
Och som de flesta vet så är ip nummer spårbara, du kan lika bra lämna ditt namn.
Vi vet ju vem du e vart du sitter på vilken adress och vilket klockslag.
Tramsigt
Alla får vi säga vad vi tycker - men vågar man ej stå för det så skriv inget.
Tack o gonatt


Jämnstäldighetsbonus- far o flyg

Om mamman och pappan delar på dagarna när barnet är sjukt , då ska dom få en bonus!
Vi som är ensamstående, som inte har några pappor i närheten, ska dom köra 30-50mil för att vara med sina sjuka barn??
Vi ensamma som drar hela lasset själv torkar allt kräk , snyter alla näsor, sitter timmar på sjukhus, vårdcentraler apotek med resten av dom friska barnen i släptåg vad får vi?
Nä inget.. tack och hej Moderaterna

O här bor ja!

En 44-årig man slogs ner med en hammare vid ett brutalt rån i Helsingborg natten till onsdagen. image382
Han fick föras till sjukhus med ett ordentligt jack i pannan, enligt länsvakthavande befäl vid Skånepolisen.
Rånet ägde rum på Planteringsvägen strax före klockan två. Gärningsmannen försvann och har inte kunnat gripas. Enligt polisen rör det sig om två yngre män.
- Det är oklart om männen fick med sig något från mannen, säger Erik Jeppson vid Skånepolisens länskommunikationscentral.

Och på Planteringen bor jag, och lär väll stanna tills den dagen jag vinner mycket pengar då ska jag lämna gettot med kidzen, här har ju även inträffat mord.

Förövrigt e detta INTE min dag, e såååå trött fryser och seg.
I morse va Jasmine så snäll och lämnade Ina på förskolan jag orkade inte och hon började sent.

Min läkare ska ringa i morgon så får vi se.


Få ett GRATISPROV av Nice och Wild,e nya parfymerna från XX by Mexx!

Bli den första att få ett
GRATISPROV av Nice och Wild.
De nya parfymerna från XX by Mexx!
image381
Klicka här!

Det va längesedan

FREDAGENimage376
I fredags var jag med barnen och Bowlade och vi hade jättekul.
Efter det körde vi till Micki leksaker i gemla, dom har en outlet där, barnen köpte vars en sak.
Sen bar det av till Maxi där vi inhandlade till Tacco kvällen, sedan en runda in på Toysan, där blev det lite sommarkläder om dom reade ut.
Sen hem till Daniel och laga tacos på kycklingfärs det var jättegott.
Daniel åkte och jobba och jag somnade hyfsat tidigt.

LÖRDAGEN
På lördagen va vi i stan jag köpte nya hållare till toalettpappret uppe och nere och Ina fick pippiklänning + byxor.
Det blev även 5paket servetter från Lagerhouse, en make up remover från Bodyshop.
Hittade en Lego tröja till Iza på krokodila på rean.
Vi fikade på Wayns.
Köpte lite blommor och dekorationer till Daniel (han fick själv betala) så inredde jag lite, tyckte det va så opersonligt.
Sen va vi på restaurang Hong Kong och åt mongolisk buffé, en runda på Videomix och köpte godis och hyrde en film till barnen.
Tittade på Melodifestivalen och själklart skulle Frida vinna!
Rolig tjej som är sig själv, alla andra är ju *stöpta efter melodifestivalen* sätt alla tjejerna som varit med i en rad så ser dom nästan samma ut =trist.
Glad och pigg låt.
Han som sjöng i BWO såg ju ut som Joe Labero  /Michael Bolton.
Blev hyfsad tidig sänggång igen då Daniel jobbade.image378

image379


SÖNDAGENimage377
Vi körde till IKEA I Älmhult jag skulle handla lite nya möbler, vissa jag har jag haft i 10år så dom behövde bytas ut.
Det blev den svarta Byrån/bänken och Tulpantavlan ovanför.
Även en ny matta till mellanrummet.
En hylla med frostad dörr som jag ska ha i tv rummet med dvd och videofilmer i.
Vi monterade byrån och kikade Prison Break som nog va säsongsavslutning då allt *avslutades* =trist

MÅNDAG
Skulle tränat men shit vad trött (frysen hade pipit hela natten och jag varit uppe och stängt den), sov till halv tio sen hämta Daniel frukost från Wayns.
Kl 14 var jag på banken för att skriva om lånet på huset och Daniel körde hem.
Jag var inne i blomster affären på Råå och köpte tre brickor i påskmotiv till min Cult ljusstake.
Sen lite jobb till och ner till Knutpunkten och byta Izas busskort.
Sen va det Karate, sen ägnade jag hela kvällen att tömma den gamla byrån och lägga in i den nya..
Dammsugade och kikade CSI sen GONATT

TISDAG
Och bokrea, va inte så jättetrött när jag vaknade trots att jag knappt sovit i natt, jag åkte till Maxi och bokrean efter image380jag lämnat Ina på förskolan.
Skulle köpa en ABC bok till henne , hon e bara 2 1/2 men lär sig alla böcker utantill och älskar läsa så det vill jag ta vara på.
Blev en Majas Alfabet till henne och en hög till, Hampus fick med en och jag med
Det bjöds på frukost, fralla med skinka gurka och paprika och bravo juice med morot, citron
Och nu e jag på jobb=)

Ina fryser om munnen!!!

image375
Nytt eget påhittat utryck hon började med idag.
-Mamma jag fryser om munennen
-Jaha, vad ska vi göra åt det?
-Jag måste ha Tutten!!!

Hahaha nice try...

Ny Auktions sajt med endast NYA varor utrop 1-Kr

image374

Denna sidan är precis som gamla QXL när det började , alla varor är NYA.
Det man måste tänka på att räkna in frakten och se så det ej blir dyrare än butik
 • Postpaket - 99 kr (maxvikt 20 kg)
 • Hempaket mX 35kilo - 279 kr
 • Hempaket MAX 50kilo - 729kr
 • Pall.Ett - 849 kr
 • DU HITTAR SAJTEN HÄR


  En Hello Kitty Bil

  Denna bilen hade jag kunna tänka mig att köra=)image373


  Igår skulle jag o Jasmine äta frukost på stan, vi körde till Wayns det satt folk så jag betalade parkering, men nä, stängt! Körde vidare till Alexandra, tror ni inte även där var stängt pga. ombyggnad. Så det blev en Donne frukost intre alls så gott. Sen  var jag och Jasmine hos en leverantör och köpte in leksaker till butiken, en tur in om Bauhaus på vägen hem köpte grön färg till Hampus rum och en lampa till han.
  Hittade en jättefin kökslampa med, den kostade 1200! Men vill ha den.
  Sen väntade Väla där köpte jag en svart klänning till Ina med bilar på och matchande leggins.
  In om på Lindex där jag hade 30% blev ett par jeans, första gången jag köper det där och ett par Kitty strumpor.
  Sen körde vi ner i stan och skulle byta Izas busskort som ej fungerar men nä då va det stängt på skolskjuts under sportlovet. Bra juh.
  Då blev det Wayns en Cappucino med vit choklad och grädde, en ost skinka fralla och en Brownie, den sista kunde jag hoppat över då den inte va god idag.
  Sen jobbade jag, var och tvättade bilden hos mamma den blev så fin.
  Hen och laga äta mat och sen när dom minsta lagt sig jobbade jag igen
  I morse sa Iza att hon hade ont i magen jag fråga om hon kunde åka till förskolan endån eftersom i morgon ska vi sluta tidigt och bowla, jo det gick bra.
  Men på vägen till bussen kräktes hon 4 ggr så nu e hon och jag hemma  Att kyssas

  Denna fick jag av nettan, bara så söööööööööööt  (saknar dig sååååå)

  Så händer det... Det är din allra första   kyss och åtskilliga frågor hopar sig:

    Är det rätt tid till det?

  Är det någon som kikar?

  Vill partnern överhuvudtaget kyssas?


    Är andedräkten bra?


  Och ...... Skall du tungkyssa med det samma?

  Så beslutar du dig, lutar dig fram, och bara gör det....
  image372


  Mitt liv

  Suck säger jag bara.image371
  Det känns fortfarande som om jag lever i en glasbubbla och är ständigt tött och ingen energi, men nu har jag tagit tag i det och kontaktat sjukhuset så får vi se.
  I helgen som jag spenderade henna förkyld helt själv, designade jag två nappar som jag själv tycker är söta.
  Problemet är att jag måste beställa in 1000st och vill ha sålt 500 innan jag får leveransen då det är mycket pengar.
  Annars så målade jag klart under trappan och monterade upp stolen och bordet det blev fint.
  I söndags köpte jag några nya blommor på Floweteam.
  Min lilla tjej har slutat med Välling.
  Jag hade förberett Daniel att när detta paketet är slut så är det SLUT.
  Då säger vi det vällingen är slut.
  Men han hade gjort det redan i helgen, och hon nöjer sig med det svaret den är slut.
  Men sen läste Daniel i en tidning att det va en 6åring som drack välling, deras problem var om hon skulle dricka ur mugg eller flaska.
  Daniel tyckte då varför ska vi sluta hon e ju bara 2 1/2...det e ju bara jobbigt.
  Suck, då behöver man aldrig sluta med saker.
  Ma kan gå i blöjor och amma till dom e 10 det e bara jobbigt att sluta.

  I mose jobbade den ena hjärnhalvan mot den andra jag hade sovit gott i natt men drömmt hela natten och va svin trött, träning fanns ej i mina tankar.
  Men att somna om och träna på kvällen, det går så mycket extra tid, jag hinner ej med att göra något annat så jo jag masade mig dit.

  Gratis Philips Strykjärn =)

  Japp det stämmer, fått förfrågan om jag vill bli Buzzador och delta i kampanjen för Philips Stryksystem!
  Jättekul med ett helt nytt strykjärn som gör det enkelt och roligt att stryka, jag hatar att stryka annars.

  Ni som ej vet vad Buzzador är
  Har du inte blivit det innan så klicka på länken under och anmäl dig.
  Jag har själv under året få provat följande varor, allt har kommit hem till mig bara att hämta ut på posten.
  Barilla PLUS I (jan 08)
  Modifast (Jan 08)
  Campells soppor  (Feb 08)
  Kungsörnens nya fiberpasta /pastasås  (detta kom förra veckan)
  Wippies (tackade jag nej till)
  Philips Stryksystem (Feb -08)
  Du får oftast en kartong med prover och 2 stora (orginalförpakningar) till dig själv.
  Proverna får dina vänner och de andra behåller du.
  image165
  337273-146

  Snott på Maxi

  image370Igår när jag var på Maxi såg jag en skyllt i kundvagnen som bara va så *sofie*
  En skyllt Glöm ej Frukten och build på två godispåsar.
  Jag var ju bara tvungen att öppna reklampelaren och ta den =)
  Ska ha den på kylen.
  Kändes konstigt denna helg då jag ej är bra och har ställt in det lilla jag skulle göra.
  Men jobbade helt klart i går kändes bra.
  Och i dag tog jag tag i något jag funderat på länge men ej vågat då det handlar om mycket pengar.
  Jag designade två nappar som ESSKA ska trycka upp till mig.
  Så hela dagen fram till nu har gått åt till att fixa dom och leta ev återförsäljare och nu gick mailet iväg!
  Så nu får vi hoppast att några butiker vill ta in dessa.
  Känner du någon som du tror skulle vilja bli återförsäljare eller någon butik du tycker dom passar i så maila mig.
  Vill du se hur dom ser ut hittar du dom HÄR
  Jag har även målat under trappan skruvat ihop skrivbordet och stolen och satt upp tavlorna.
  Nu ska jag bege mig till stan och se om jag kan få köpa med mig någon kina mat hem och sedan till Willys och köpa lite lördags gott och häftstift.
  Blir väll att ha melodifestivaklen på idag i bakgrunden, jag har lite annat smått jag ska syssla med i kväll sammtidigt.


  Vill du surfa gratis 12månader?

  image369


  Wippies är ett nätverk för människor som delar med sig av sin Internetanslutning till varandra. I Sverige finns det idag 5000 Wippies-användare och antalet användare ökar hela tiden. Genom att beställa en Wippies router får du tillgång till alla andra wippiesanvändares trådlösa nätverk helt gratis.
  Wippies vänder sig till dig som redan har eller skaffar bredband via ADSL hemma och utan kostnad även vill få gratis trådlöst bredband både hemma och på andra platser. Nu får får du nu chansen att helt gratis få en router som möjliggör att du kan surfa trådlöst både hemma och utanför hemmet. Routern klarar bredbandshastigheter upp till 24Mbit/s och det är enkelt att byta ditt befintliga modem/router till Wippiesroutern. Routern klarar hastigheter upp till 100Mbit/s genom ethernet anslutning och upp till 54Mbit/s genom Wifi nätverken. (Uppgradering till högre hastighet kommer inom kort).

  Överallt där det finns en Wippisrouter i närheten kan du surfa trådlöst gratis.
  Förutom tillgång till trådlöst nätverk har Wippies många andra tjänster att erbjuda och nya tillkommer.
  Den delade bandbredden prioriterar ägaren av Wippiesroutern och gästanvändarna är helt avskilda från det privata nätverket, något som bidrar till att säkerheten på Wippies nätverk är garanterad.
  Du förbinder dig till att ha routern inkopplad i 12 månader men den är alltid gratis. Om du av något skäl inte skulle vara nöjd får du skicka tillbaka routern till Wippies

  Du anmäler dig HÄR

  Sjuk

  image368I dag vaknade jag av ont i halsen och fått en jätte förkylning lagom till min barnlediga helg.
  Va även uppe med Jasmine i natt då hon har ont i magen och kräker.
  Jag hade ju bokat Ki-box som jag skulle gå på med Daniel.
  Men avbeställde orkar inte helt slut.
  Fick hjälp med fredagsstädningen av Daniel det va snällt slipper jag det i morgon.
  Fick en hjärtdisktrasa i posten av mamma =)
  Fick ett halsband jag sett i en tidning av daniel och 4 små ljs.
  Kom tre söta sms med.
  Jonas slog en pling från Lund, hade gått bra kommer nog hem på tisdag.
  Skulle äta mat från Nannys i Råå men stängt...va nere på Kina på söder som ja tycker om.. maten slut...
  Suck
  Blir en B-film ikväll sen sängen.
  Typiskt när jag varit duktig hela veckan.
  Blir slappe helg på soffan.

  Alla hjärtans dag ÄLSKA/HATA

  image367I morgon är det alla hjärtans dag.
  Vet att många tycker att det är trams- och bara för  att butikerna ska tjäna mer pengar.
  Själv tycker jag att det är roligt att *fira* saker.
  I andra länder är dom mycket duktigare på det än vi.
  Jag tycker det är roligt att det finns en dag när man kan ge en liten gåva, några ina ord eller vad som helst till dom man tycker lite extra om.
  Man behöver inte köpa saker om man nu inte vill det.

  Men om man nu ställer sig frågan hur många svenskar firar JUL för att vi tänker vi på hur Jesus kom till jorden. Jesus blev till genom den helige Ande och hans födelse var ett stort under??
  Måste vi köpa julklappar för flera tusen för det?

  Och hur många firar PÅSK för att  firar Jesu död och uppståndelse?? Och vad har det med höor, tuppar och påskpresenter att göra?

  Och HALLOWEEN som egentligen är som betyder alla helgons afton. Festen är en gammal skotsk tradition sedan 600-talet, Kelterna firade slutet på sommaren den 1:a november. Det var nyårsafton för dem, och en tid att tänka tillbaka på allt som har varit de senaste året, och på bortgångna vänner och släktingar.
  Och hur många firar sina bortgångna vänner och släktingar på Halloween?


  Nä så låt oss ha Alla Hjärtans Dag, och kom inte och säg att det är något kommersiellt påhitt.
  För det är alla andra dagar som ska vara helgdagar.

  Jag tycker om att köpa små presenter och det har jag gjort även i år


  Pingu e söt - de e ja med!!!

  Ina hade med sig en Pingubok till förskolan i dag.image365
  Fröken hade sagt Pingu e söt
  - Ja med sa Ina!
  Hon e ju rolig =)
  I dag var jag på hälsokontroll med Iza på skolan, det va en ordentlig sådan.
  Tyvärr upptäckte hon att Iza såg dåligt så vi ska få en remiss till ögon.
  Iza svarade på många bokstäver att dom ej fans på hennes bricka trots dom fanns.
  Tog även upp hennes enorma aptit.
  Så vi fick en läkartid.
  I går va det karate, föräldramöte, cis
  Sen kom Jonas in om och lämnade alla hjärtans dag present, då han ska läggas in på sjukhuset i Lund i dag.
  Den va ju bara SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ fin.
  Han e bra på presenter och speciellt Sofie presenter.
  Hade köpt en stor vas från CULT DESIGN som jag tycker om och en hjärtanbricka i.
  Och sedan beställt en bukett rosa blommor i!
  Sen va det gonatt.
  image366


  Barn får kattmat på Förskolan!!

  Jag skulle då inte ha mina barn på Förskola i Alingsås.image364
  Barn kom hem från förskolan och berättade att dom ätit kattmat!
  Mamman visste att 5-åringar har livlig fantasi.
  Mamman: Hur åt ni den
  Pojken: Ur en burk
  Mamman: Så det va blöt kattmat?
  Pojken: Det va en torr och en blöt!
  Mamman: Vad va det på burken
  Pojken: En katt

  Mamman ringde Förskoan och JA dom hade fått kattmat på fredagen.
  Deras filosofi var att det är föräldrar som sätter gränser för sina barn att barn ska få mer frihet och välja själv!!!!!!!
  På denna förskolan gick barn 1-5år.

  Filosofin var väll bra men barn i den åldern vet INTE vad som e rätt och fel, gör en gör dom andra.
  Och kattmat e för katter inte för människor trots att det ska vara ofarligt.

  Ny vecka - nya mål..

  image363Nu hoppas vi att alla barnen varit färdigt sjuka.
  Iza klarade sig.
  Jag har ju tränat 6 dagar i veckan sen 3 jan, vikten var densamma. Måtten minskade.
  Hört mig lite för och det tar 2-3mån innan vikten går neråt när jag kör styrketräning samtidigt.
  Så jag lägger det på hyllan ett tag, och kör bara fettförbränning tills i al fall 11kilo är borta.
  Har börjat tappa motivationen, och köpte ju årskort.
  Kommer även köra diet nu en vecka el två så det sätter fart.
  Skönt att det är ljusare ute i alla fall liiite piggare.
  Men jag lever på min piggtabletter och koffein varje dag tyvärr.
  Gjorde om giraffos hemsida i helgen och blev jättenöjd.
  Svårt att ändra saker på beställning måste ha ideer o motivation och det hade jag då=)
  Sen ser vi alla olika på saker o ting.
  Och saker kan uppfattas olika, men när man förklarat sig så kanske man får acceptera att så tänker han och hon.
  Att man inte tycker samma är helt ok och sen vet man det till en annan gång.
  Inte börja smutskastning, så trist.
  Jag tycker inte att det var ett dugg konstigt, fick en bok i julklapp och den har jag läst nu under Januari och var nu klar, då jag ALDRIG under mitt 30åriga liv har sparat någon bok då jag för det första inte tycker det är snyggt med*bokhyllor* och sen inte lässer dom en gång till så la jag ut den och tänkte sälja den.
  Har ju absolut inte med att den inte var omtyckt att göra, den ansågs av mig vara förbrukad.
  Det e tråkigt när personer bara kan läsa negativt, för ett tag sen skrev jag vad jag tyckte och tänkte och avslutade med att jag älskar dig.
  Men nä du kunde man bara läsa det negativa och fick världens *otack* tillbaka.
  Det e trist.
  Nu ska jag sätta fart med jobb, stod och gick på steppmaskinen 1 timme i dag sved under fötterna sen!
  Trist när folk snor ens bilder som man stjäl photoshoppat till.


  AQUOLINA Body Milk Icing Sugar

  image362

  Uch vad tiden går fort.
  I dag bestämde jag mig för att fuska.
  Jag hade massor att lägga ut på Tradera.
  Städat Izas gardrob och lite i mitt sminkskåp.
  Kände att jag ej han med, sen måste jag städa igen förstår inte hur dom hinner plocka fram fortare än jag tagit upp.
  Nu e jag någerlunda klar med Tradera och ska städa sen fixa lite mat.
  Ska nog kika en film m Jonas i kväll.


   


  Får får får?

  image361
  LONDON. Nä, nu blommar det.

  Är det inte en fårgetmigej?

  Jodå, tro dina ögon. Lisa är mycket riktigt resultatet av ett kärleksmöte mellan en get och ett får. Det ägde rum på en bondgård i tyska Schwete, söder om Dortmund, sedan en ung getabock hoppat över ett stängsel och betäckt en tacka.

  Det nya idisslande fyrfotadjuret ska nu studeras närmare av experter på en skola i Hannover.

  - Dessa naturens nycker är extremt ovanliga, säger professor Karl-Heinz Waldmann.

  Farmens ägare, Klaus Exsternbrink, ser mindre vetenskapligt på saken.

  - Getter är kända för sin starka sexdrift, säger han i Daily Mail.

  Lisa är nu en månad och viker sällan från sin mammas sida. Hon påminner om ett lamm till kroppsformen och storleken, men har en gets päls och bakben


  En dag på Stranden


  image357I dag var jag med Jonas och barnen på stranden
  för att hämta sand och en gren till en stor kruka som jag ska ha inne.
  Barnen tyckte det va kul, men det blev kallt efter ett tag.
  Va en runda på City och köpte mat.
  Sen tog jag faktiskt ner julslingorna ute=)
  Här kommer lite bilder.

  image358image359
  image360

  Plopp Tutti Frutti

  image356
  Va inne på Söderhallen och skulle handla och vid kassan fanns en NYHET

  PLOPP TUTTI FRUTTI.

  Så det slank med, blir nog att jag smakar det snart....


  Make Upp Store

  Besökte jag idag efter min tid hos Nail 4 u (där jag gjorde alla hjärtansdags tema)image353
  På Make upp store köpte jag en ny Eyeliner, tycker om när penslen är spetsig så man kan forma själv
  Köpte en helt ny sort nu.


  CAKE EYLINER
  Eyeliner i fast "kakform". En eyeliner ger en mer markerad linje jämfört med en kajalpenna. Den appliceras med en tunn eyeliner pensel, skapa önskad intensitet beroende på mängden vätska som används. Många upplever det betydligt lättare att använda Cake Eyeliner i stället för vanlig flytande eyeliner

  ÖGONSKUGGA 24 CARAT + LADY

  Denna underbara lösa skugga ger ett mycket fint skimmer. Kan användas med torr pensel för naturlig mjuk look. Appliceras den med fuktig pensel blir färgen mycket intensiv och högmetallisk. Appliceras med pensel eller applicator. Eye Dust är ett bra alternativ för de som bara vill använda en skugga.  Sen var jag inne på LivingRoom · Design och Interiör.
  Köpte nya underlägg , det har jag letat efter länge, och en ljusmanchett, och min sista alla hjärtans dag present så nu är jag klar
  image354


  Och här är mina naglar =)
  image355


  Gratis Swarovski halsband!

  Här hittar du det.image352
  Beställningsvillkor
  Jag beställer ett exklusivt smycke med Swarovski- och CZ-kristaller gratis. Därefter kan jag utnyttja MD AS automatiska leveranstjänst och motta de fem nästa smyckena i serien för 199kr per försändelse. Om jag inte vill utnyttja den automatiska leveranstjänsten ger jag besked om detta inom 14 dagar efter att jag tagit emot mitt gratis hjärtesmycke. I den siste leveransen mottar jag också ett numrerat smyckesskrin som är specialdesignat för att komplettera min smyckessamling.

  Dvs man kan när man fått det meddela att man ej vill ha fler och har då fått et st gratis=)

  Slå katten ur tunnan!

  O vad jag var irriterad igår, dom ringde från Hampus fritis att hans krupp hosta hade kommit han måste gå hem.image348
  Då kl va kvart i 4 sprang jag bort till vårdcentralen och tänkte dom kunde maila in ett recept på hans Lepheton då den va slut.
  Men a nä det tar tre dagar!!!
  Jag bara då är det bättre jag ringer i morgon bitti får en läkartid som någon annan kunde fått och får doktorn att maila ett recept.
  - Svar = Jag skriver ut det och lägger det på doktorns skrivbord.
  Idioter rent utsagt.
  Va på Väla och köpte hostmedicin.
  Ska se om jag kan hämta den idag.

  Köpte ett Rosa skrivbord (dom svarta benen va slut) så det får jag vänta att montera upp.
  Så fick jag en Karsten stol av Daniel.
  Måste ha en plats att sitta och jobba hemma får ont i axeln när jag sitter vid köksbordet.
  Köpte lite tyg som jag ska sätta under trappan då det ska stå där under och det trillar ner smuts från trappan. (bilder kommer sen när jag målat och satt upp allt)

  image349
  Köpte nästan klart Alla hjärtans dag presenterna så nu har jag bara en kvar.
  Har själv med dragit på mig en förkylning typiskt, mitt blodsocker ligger så högt då.
  Och träningen blir lidande svettas ju för inget.
  Men har varit där.
  image351
  I dag är det fettistisdag och även slå katten ur tunnan.

  Slå katten ur tunnan är en lek sammanbunden med fastlagshelgens firande. Leken är vitt utspredd i Danmark under fastelavns-firandet och brukade även lekas i södra Sverige.

  Sitt namn har leken fått av att man förr lät en levande katt vara i en tunna som sedan traktens unga män skulle slå sönder med hjälp av en käpp eller ett svärd medan de satt på en häst. Lyckades man slå sönder tunnan utsågs man till "kattakung" (kattekonge). Nu har dom en tygkatt =)


  image350
  Jasmine och Iza ska gå på bio och se Alvin och Gänget (Hampus skulle gått men han kan ju inte sitta där o hosta så jag lova han att han får gå med en kompis senare)

  Själv ska jag på föräldramöte på Izas skola.


  Söndag - Tråkig dag

  image347
  I går kom Jonas till mig men inte förens halv 10... suck.
  Hade faktiskt saknat han lite ;)
  Han körde hem vid 2 , kännde att jag behövde sova ut.
  Vaknade halv 12.
  Hämtade Jonas vid 12 sen körde vi ut till Familia och jag var inne en sväng på Dimoda.
  Köpte ett jättefint ljusarrangemang tema alla hjärtans dag.
  Det doftar rosor.
  Sen va jag på väla och hämta adaptern jag beställt till katternas vattenskål.
  Vi köpte med oss en sallad hejm till Jonas då ingen av oss ätit frukost.
  Sen kom Daniel och Ina vid 16 och vi åkte och tränade och köpte en sallad från Wayns med oss hem.
  Nu ska jag kika på singing Bee för första gången sen ska vi kikaimage346
   

  Georgia Rule  Ben & Jerry's - Phish Food

  image345Är inte så förtjust i galss men köpte denna i torsdags på maxi , ska mumsa den nu får väll se vad jag tycker.
  I Phish Food-havet hittar du stim med glada chokladfiskar, krämig chokladglass, kolasås och härliga marshmallows. Det är en underbar känsla att dyka ner i denna virvlande, blöta och söta havsvärld. Om du kollar noga ser du att alla fiskar faktiskt är glada!


  Shopping - Cultljusstakar

  I natt sov jag skitdåligt.image342
  Somnade halv 4!!!
  Men men, va med mamma i stan blev lite shoppat.
  Köpte en Orkidé i plast (hatar plastblommor men denna ser riktig ut).
  Jag ska ha den på sängbordet bakom sängen och dom får inte tillräckligt med ljus där.
  image343
  Sen va jag och köpte tre nya plattor till min Cult ljusstakar som jag fick av Jonas i julklapp.
  När våren kommer så ska jag byta ut till två vita plattor med rosa blommor och en rosa platta.
  Sen fyndade jag lite till Kidzen på H&M,  jeans till Iza och byxor till Ina.
  Lite klämmor blev det med har säker alla som hm sålt men e så sött att matcha med.
  Köpte några Alla hjärtans dag presenter.
  Ina får en Pippi mössa och Iza en tröja hon velat ha med massor av paljetter.
  image344
  Köpte även den nya tunikan på Lindex till Iza.
  Va o fikade på Wayn och dom hade vit choklad cappucino där med!
  Blev en beagle och en brownie där med.
  Hittade en tunika till mig på Kappahl handlar aldrig där.
  När vi skulle gå ut så sa ett biträde köpte du den gröna, jag bara ja?
  - Jag såg när du provade den och den va såå fin.
  Det va kul att höra.
  Köpte mig en ny rosa gerbera med, tycker dom e sååå fina och så fräscht med en snittblomma.
  Sen köpte jag med mig Thaimat hem ska äta själv i kväll Jonas kommer ej förens 21.
  Vågen visade bara- 2,2 kilo tyvärr.
  Men Bröstmåttet - 3cm
  Midjan - 6cm
  Låren - 4cm
  Vad- 0,5cm
  Så jag e nöjd ock kämpar vidare.


  Visst är dom söta

  Denna lilla bebisen är gjord i marsipan!!
  image341

  Vad har hänt nu...- KISS UTAN STÄNGT TOA LOCK!

  image340Tja igår fick Ina ont i öran skrek hela kvällen o halva natten, ingen ide att åka till akuten då alla apotek va stängda.
  Lite näsdroppar och en panodil sen piggna hon till.
  00,15 kom vi i säng.
  Sen kom Jasmine inklampande kunde inte sova, sen skrek Iza va hon kissig (som om hon inte vet vart toa är)
  Halv tre somnade jag 7 ringde klockan.
  Soma om sen och 10 skulle golvläggaren komma o kika på badrummet, 9,40 plingade det på dörren och jag stod osminkad i bara trosor!
  Där fick han komma in till mitt ostädade badrum.
  Bad han om ett prisförslag till badrummet nere, han skulle in och mäta
  KISS UTAN STÄNGT TOA LOCK!
  image339

  Jag var nere i natt och då kissade jag men vågade ej spola då Ina nyss somnat, och sen kom ju han in där.
  Mysigt!!
  Va och jobbade sen städade ja, fick hjälp av Daniel.
  Sen skulle jag o träna men då hade Daniel slarvat bort min nycklar!!!
  Han skulle mata fåglarna med veckans bröd innan dom åkte.
  Och efter 40min letande kom han på att han kastat dom!!!
  Tja sen va det försent att åka o träna.
  Då jag ska hämta mamma om en timme
  Nu har jag världens ångest för det då imorgon är det vägar o mätar dagen då dett gått 1 månad.
  Kankse kanske cyklar jag hemma i kväll...

  RSS 2.0